13.3.2015

Toisen sukupolven VENDIA-venelauta


Helsingin venemessuilla helmikuussa 2015 esiteltiin uuden rakenteen omaava, toisen sukupolven VENDIA-venelauta, VENDIA Pro. Ohuemmat ristiviilut ja yksi lisätty pituussuuntainen sisäviilu ovat erot verrattuna perinteiseen 9 mm VENDIA-venelautaan. Uudella rakenteella taataan edelleen laudan halkeilemattomuus ja lisäksi ohuemmat ristiviilut tekevät reunasta vieläkin tiiviimmän ja lisäävät laudan pituussuuntaista jäykkyyttä. VENDIA Pro on paksuudeltaan 9 mm ja vastaa pituussuuntaiselta jäykkyydeltään 12 mm paksuista massiivilautaa.


VENDIA Pro:ssa viilukerroksia on kahdeksan perinteisen 9 mm VENDIAN seitsemän viilukerroksen sijaan. VENDIA Pro koostuu kuudesta pituussuuntaisesta viilusta ja kahdesta ristiviilusta, kun taas normaali 9 mm VENDIA koostuu viidestä pituussuuntaisesta viilusta ja kahdesta ristiviilusta. Pituussuuntaiset viilut ovat edelleen 1,2 mm VENDIA Pro:ssa, mutta ristiviilut ovat nyt ohuempia, vain 0,6 mm paksuja. Ensimmäisen sukupolven VENDIA-venelaudassa ristiviilut ovat 1,2 mm paksuja. Pintaviilut ovat molemmissa venelaudoissa paksuudeltaan 1,5 mm. Kaikki viilut ovat leikattuja.


Ensimmäiset kommentit VENDIA Pro:ta testanneilta veneenveistäjiltä ovat olleet positiivisia. Kuten yksi veneenrakentajista kommentoi: ”Voiko parempaa venelautaa enää toivoa?”

Kokeile VENDIA Pro:ta – saatavilla nyt VENDIAkaupasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti