15.2.2019

Vielä ehtii Vene 19 Båt -messuille

Vene 19 Båt -messut ovat jälleen vallannut Helsingin messukeskuksen. Messuilla on monipuolista katseltavaa ja nähtävää veneilijöille, veneistä kiinnostuneille, vesiharrastajille ja kalastajille. Suomen puuveneveistäjien osastolla pääsee jälleen ihastelemaan kauniita puuveneitä ja hienoa käsityötä. Yksi näytteilleasettajista on Saimaan Puuvene Rantasalmelta.


Saimaan Puuveneen Jarmo Jauhanen on tehnyt näytille messuille kaksi VENDIA-venelaudasta tehtyä venettä - Wäinö- ja Aino-veneet. Wäinö-venemalli on veistämön oma malli ja perustuu 125 vuotta vanhoihin malleihin. Wäinö on 5 metriä pitkä ja veneen leveys on 1,5 metriä. Aino puolestaan on Wäinön sisarmalli, puoliliukuva kala- ja retkivene.

Kauppa on käynyt messuilla hyvin ja kävijöitä on riittänyt. Nyt onkin oiva hetki käydä ihastelemassa puuveneitä venemessuilla ja jututtamassa veneentekijöitä, jos mielii saada uuden puuveneen vielä tulevaksi kesäksi vesille. Messut ovat avoinna sunnuntaihin 17.2. saakka.

1 kommentti:

  1. Toiveet siitä että lautaa olsi vielä saanut katosivat kun tuli tämä ilmoitus vastaan netissä

    https://www.yritysporssi.fi/koko-suomi-finland/myytavat/yritykset/teollisuus/saha-puutuote-ja-huonekaluteollisuus/myydaan-vendia-venelautojen-ja-viilupintaisten-paneelien-valmistus-107128

    Harmi että ei puun jalostus Suomessa kannata

    VastaaPoista