1.3.2015

Helsingin venemessut 2015

Helsingissä riitti vilskettä, kun yli 73 000 ihmistä vieraili Vene Båt 2015 –messuilla 6.-15.2.2015. VENDIA oli esillä Puuveneveistäjät ry:n osastolla. Osastolla oli tasainen vilinä koko messujen ajan ja oli mukava huomata, että puuveneet kiinnostavat edelleen ja puu luonnonmateriaalina on nostamassa jopa pintaansa aiemmista vuosista. Useat messukävijät huokailivatkin puuveneosastolla, kuinka ihanalle puu tuoksuukaan.


VENDIA –venelauta uutena tuotteena herätti paljon mielenkiintoa ja aitoa kiinnostusta. Venelaudan lisäksi osastolla oli esillä muita VENDIA –tuotteita sekä kaksi VENDIA –venelaudasta tehtyä puuvenettä. Veneet keräsivät paljon huomiota osakseen, koska niissä korostuivat perinteinen käsityötaito ja kaunis materiaali. Messukävijät ihastelivat, kuinka VENDIA –venelauta näyttää massiivilaudalta, mutta on oksattomuutensa ansiosta kauniimpi sekä rakenteensa ansiosta myös kestävämpi kuin perinteinen lauta. Eräs messukävijä kommentoikin: ”Eihän se ole huono asia, jos vene on kaunis.”


VENDIA –venelaudan tekniset ominaisuudet kiinnostivat kovasti VENDIAN ständillä vierailleita. Leikatun ja sorvatun viilun erot, VENDIAN ja vanerin ominaisuudet, liima, raaka-aine, laudan taivutusominaisuudet sekä puuveneiden käsittelyaineet olivat useiden kysymysten aiheina. Haluammekin kertoa näistä asioista myös blogin lukijoille. Kysymysten innoittamana ajattelimme aloittaa postaussarjan, jossa esittelemme tarkemmin näitä VENDIA –venelaudan tärkeitä teknisiä ominaisuuksia. Seuraavalla kerralla luvassa olisi katsaus leikatun ja sorvatun viilun eroihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti