30.4.2015

From Finland with love

...tällaisella sympaattisella otsikolla skotlantilainen Adrian Morgan kirjoitti VENDIA -venelaudasta kertovan artikkelin maaliskuun Classic Boat -lehteen. Adrian törmäsi VENDIA -venelautaan ensimmäistä kertaa Internetissä ja innostui kokeilemaan sitä, koska kuten hän itse sanoo, hän inhoaa tavallista vaneria. Hän on rakentanut VENDIA -venelaudasta 4,8-metrisen veneen nimeltä Bob ja kirjoittanut tästä rakennusprojektistaan blogia. On ollut antoisaa lukea hänen rakennusprojektistaan sekä tyytyväisyydestä VENDIA -venelautaan. 

Adrian aloitti rakentamaan veneitä isänsä kanssa, kun hän oli kahdeksanvuotias. Yhdessä isänsä kanssa he rakensivat useita jollia ja yhden isomman veneen. Kaksi vuotta sitten Adrian palasi veneenrakennuksen pariin tehtyään uran journalistina ja työskenneltyään Ullapoolin perinteisellä veneveistämöllä. Ensimmäinen itse rakentama vene oli 5,5-metrinen vene nimeltä FJ. Tällä veneellä Adrian voitti parhaan veneen palkinnon Skotlannin perinteisillä venejuhlilla Portsoyssa. Veneen oli suunnitellut Karsten Ausland, joka muutti Skandinaviasta Yhdysvaltoihin 1930-luvulla.

vendia, venelauta, puuvene
Adrian Morgan

vendia, venelauta, puuvene
Adrianin vene nimeltä Bob, tehty VENDIA -venelaudasta.

vendia, venelauta, puuvenevendia, venelauta, puuvene







Adrian on tehnyt uran journalistina, kirjoittaen sanomalehtiin ja aikakausilehtiin pääasiassa veneistä ja purjehduksesta. Maaliskuussa hän kirjoitti brittiläiseen Classic Boat -lehteen artikkelin VENDIA -venelaudasta (artikkelin voi lukea tämän kirjoituksen lopusta). Adrian kertoi, että hän ei pidä vanerista, koska sitä ei voi lakata. Lakattuna vaneri näyttää niin kauhealta, kommentoi Adrian. VENDIA puolestaan näyttää oikealta puulta ja sen voi lakata. Sitä on myös mukava työstää, siinä ei ole tikkuja, helppo höylätä, tuoksuu hyvälle ja mikä tärkeintä, tulee kätevissä pituuksissa…en voi kehua sitä liikaa, sanoi Adrian.

Classic Boat -artikkeli & Adrianin blogi

KUVAT: Adrian Morgan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti